Hvis du er som mig, spundet dit hoved rundt, da du opdagede, at Krs-One samarbejdede med buckshot. “Læreren” fra Boogie Down Productions, fyren bag stop voldenbevægelsen i 1990’erne, hvor han går sammen med den allerbedste del af den undergundne østkystkollektive Boot Kamp Klick, der kommer fra Raekwon “Storyteller” -institutionen af ​​rap? Det er en usandsynlig parring, for at være sikker. KRS forstås for en bombastisk, fjern såvel som kraftig levering, mens Buckshot handler om skæv stil såvel som stof. Alligevel er de begge rap-fagfolk med ordforråd over gennemsnittet (og intelligens), der har overlevet over 2 årtier på et marked, der spiser det unge. Det er muligvis tid til at acceptere forfædrene?

Da Jay-Z kom ud “pensionering” med Kingdom Come, uanset hvad du troede på albummet, gjorde han noget nyt: han rappede om at være en velhavende, bosatte sig udøvende. Han fortalte om sit ansvar over for hiphop-kunsten uden skyld eller sving, der ser tilbage på faktum på hans store oplevelse såvel som succes. Han temedede endda op med Coldplay. Kort sagt, Jay-Z gjorde noget, som ingen rapper nogensinde havde gjort før ham: Han handlede sin alder.

På overlevelsesevner handler også Krs-One på sin alder. Han er dog ikke en hustler-vendte millionær. Han er en idealistisk-vendte-fairly-well-off-idealist. KRS har været en gammel fyr, fordi Scott Larocks død krævede ham at vokse hurtigt op. Hvad angår Buckshot, har han heller ikke ændret meget. Han er stadig en tagrende rhymer med en lavmælket, truende levering. Sammen afbalancerer de hinanden. såvel som meget buck kan blive trættende såvel som såvel som meget KRS kan blive prædik. Ud over at begge kunstnere deler mestring af den afgjort 1990 -færdighed i Brag -angrebet. Dis Records i dag handler om vold såvel som bandeord såvel som at kneppe den anden fyrs pige. Tilbage i 1990’erne, før Tupac krydsede linjen, fik vi innovative angreb som denne, et KRS -vers fra sangen, “Åh virkelig”: “Alle andre er Wack/Jeg er naturligt dope/som koks før crack /Og disse stik er meget mere som frø i denne rap. ” Buckshot tilbyder lignende vittig coverfire: “Jeg komponerer ikke rim/jeg komponerer biografier/og jeg kræver ikke ingen punchlines/eller koreografi.”

Gennem hele albummet hylder duoen de mennesker, der bragte genren ud af cornball -firserne i sin gyldne tidsalder, som fræk af naturen, Grandmaster Flash, BDP (selvfølgelig) såvel som masser af andre, hovedsageligt NYC -rappere. Gæsteområderne er gode, praktisk talt uden undtagelse, med vendinger af Mary J Blige, Talib Kweli, Pharoahe Monch, Slug of Atmosphere, K’naan, Immortal Technique, Rock of Heltah Skeltah (der blæser begge hans hold væk på “Rensning Besætning ”) såvel som mange af ænderen ned. Beats er også A-listen med produktion afhavoc fra Mobb Deep, 9. Wonder, Black Milk, Marco Polo samt Khrysis, blandt andre.

Buckshot skuffer sjældent-han har været en foretrukket af mig i årevis-og Krs-One var sandsynligvis min foretrukne rapper tilbage i de tidlige 1990’ere. Kombineret har de oprettet en enestående rekord.

Vi lavede det (feat. Slug af atmosfære)