Dette indlæg er indgivet under:

Hjemmeside Højdepunkter,
Interviews og kolonner

Wayne Markley

Af Wayne Markley

Da dette er den sidste blog, jeg vil skrive til 2013, tænkte jeg, at jeg ville se tilbage på året, og hvad jeg kunne lide, og hvad jeg ikke kunne lide ved tegneserieverdenen. Jeg troede, at 2013 var et blandet år generelt med nogle meget gode bøger og nogle, der så ud til at søge efter en retning. Branchen som helhed virkede sundere, med salget stigende, men digitalt salg vokser hurtigere end tryk, hvilket er godt, idet det bringer nye læsere ind, men på lang sigt (ti år ned ad vejen), bekymrer jeg mig om fremtiden for Print. Men det er lang tid fra nu af, så lad os ikke bekymre os om det og i stedet se på året, der bare gled forbi.

Saga

Jeg kunne virkelig godt lide mangfoldigheden af ​​de titler, der blev frigivet i år. Jeg læste en masse bøger, der var fra adskillige forskellige genrer og var alle meget gode, selvom salget varierede dramatisk fra titel til titel. Jeg vil især udpege Image Comics for at udvide de genrer, de udgiver uden for de originale superhelte, der lancerede dem (Spawn og Savage Dragon). Det er klart, at de mest betydningsfulde to bøger fra Image er The Walking Dead og Saga. Jeg kan ikke lide det specielle billede af Walking Dead #115, med 14 forskellige variantomslag og en midnatudgivelsesbegivenhed. Ja, de solgte masser af kopier af Walking Dead #115 med alle covers og gimmicks, men jeg ville ønske, at de var afhængige af at fortælle gode historier om at drive salg, ikke gimmicks. Jeg vil også gerne have, at de kører annoncer til tegneserierne eller de grafiske romaner eller The Walking Dead Television Show. Jeg tror, ​​det er en meget bedre måde at udvide salget til både image og tegneserie -sælgeren snarere end gimmick -covers. Saga er på den anden side vokset og vokset over tid på grund af god historiefortælling og mund til mund. Handlerne sælger kontinuerligt, og jeg ser meget mere og meget flere mennesker komme ind i vores butik, der søger efter saga (og ingen anden tegneserie) end noget i lang tid. Når jeg spørger dem, hvor de hørte om saga, siger de altid, at det blev anbefalet til dem af en ven. Ord til mund er det bedste salgsværktøj. Jeg vil også gerne nævne et par andre billedtitler, jeg virkelig kan lide; Ghosted, Rocket Girl, Manifest Destiny, Fatale, Clone og adskillige andre.

Mighty Avengers

Én ting, jeg ikke holder af i 2013, er den uendelige historie. Når jeg siger dette, antyder jeg for det meste Avengers -titlernes linje; Især titlerne skrevet af Jonathan Hickman. For at være ærlig blev dette påpeget mig af en række kunder, der kommer ind i Westfield -butikken og køber alle Avengers -titler hver måned – Avengers, New Avengers, Secret Avengers og så videre – og hver måned spørger de mig, om Jeg har læst den måneds udgave, og jeg siger ja, og så følger jeg derefter altid op med spørgsmålet, “sker der noget i denne måned?” Så meget som jeg hader at sige det, er svaret typisk nej. Jeg synes, dette er et varemærke til stilen til Jonathan Hickman. Han fortæller meget smarte historier, der har tendens til at være fantastisk, hvis han læses på et møde (for eksempel hans Secret Warriors eller Shield Series fra Marvel), men hans måned til måned bøger flytning sammen med en gennemsøgning. Jeg er ikke gået tilbage og læst disse Avengers -historier i handelsform, men ud fra hvad jeg hvad jeg forstår, læser de meget bedre på den måde. Måske burde jeg droppe de månedlige bøger og læse handlerne. (Og for at være retfærdig skriver Hickman ikke alle Avengers -titlerne, jeg nævnte, så jeg tror, ​​at dette kan være en redaktionel metode versus en bestemt forfatter.) En Avengers -titel, jeg glæder mig over din måned til måned, er dog de mægtige Avengers. Det er let med en følelse af sjov, der minder mig meget om den tidlige Stan Lee Run. Af alle Avengers -titlerne, og der er en hel del, vil jeg varmt anbefale de mægtige Avengers over alle de andre.

Daredevil: Slut på dage

Jeg glæder mig også meget over visse Marvel -titler, såsom Daredevil og den uforglemmelige Hulk, begge af Mark Waid. Jeg har skrevet om begge titler forskellige gange i det sidste år. Jeg har også glædet mig over en række andre Marvel -titler, såsom retssagen mod Punisher og Daredevil Miniseres End of Days af Brian Bendis og David Mack med en række kunstnere. Slutningen af ​​dage var de bedste vardevil -miniserier, jeg har læst i år, da det holdt dig gætte gennem den sidste side om, hvem der var hvem, og hvorfor hvad der skete skete (og det hylder Citizen Kane). Det var en så fin historie, som jeg har læst i tegneserier i årevis. Jeg glædede mig også virkelig over en alder af Ultron Mini-serien af ​​Bendis (igen), fordi det faktisk havde en indflydelse på hele Marvel-universet og sat i bevægelse, der vil påvirke Marvel-universet i de kommende år. Jeg kan ikke sige det samme for Marvel’s opfølgningsminiserier, Infinity. Infinity var meget anderledes end Age of Ultron, idet det var en kosmisk historie og havde Thanos og oprettet den nuværende igangværende umenneskelige historie om inhumanerne, men jegT efterlod mig kold. Med hensyn til kosmiske historier har jeg en tendens til at bedømme alle Marvel’s historier mod den klassiske Kree/Skrull -krig fra Avengers eller udslettelse, som jeg syntes var stor (og snart er en omnibus), men da jeg var færdig med at læse Infinity , Jeg følte mig svækket. Det var en god historie, men der var ingen stor opbygning, ingen binding af plotlinjer år i skabelsen, ingen klassiske skurke (ja, det havde Thanos, men selv det syntes mindre truende, at jeg følte, at det burde have). Generelt ramte det mig som bare en opstilling til den næste begivenhed med Inhumans. Jeg ville virkelig ønske, at Marvel ville gøre deres begivenheder specielle, idet de foretager en stor ændring af Marvel -verdenen (f.eks er en bestemt forfatters tur til at gøre deres episke historie.

Bedste af Archie

I 2013 var jeg også meget glad for at se Archie Comics drage fordel af deres rige historie ved at udskrive en bred vifte af materiale i forskellige formater. De fortsatte deres månedlige fordøjelser, men de har tilføjet dobbelt dobbeltfordøjer, med dobbelt så mange sider og udskrivning af valg af virkelig klassisk materiale fra 1940’erne og 1950’erne. De gjorde også tre bedste af Archie Volumes, der genoptrykte klassiske historier fra hele deres historie, og der er et frem volumen, der kommer afsat til Betty og Veronica. De har også lavet tre 1000 sider enorme samlinger, som er lidt større end fordøjelsen, men er fyldt med klassisk materiale. Som jeg har skrevet adskillige tid i fortiden, mens begrebet Archie er temmelig begrænset, ønsker den unge dreng pige og andre pige og begge piger vil have ham, de har formået at være kreative og originale (det meste af tiden) i over 60 år . Disse historier er bare sjove at læse.

Sump ting

Jeg skal sige, at jeg stadig er temmelig nede på størstedelen af ​​DC’s output af bøger, men der er bøger, jeg stadig virkelig nyder. Jeg tror, ​​Batman og Robin (i øjeblikket kaldet Batman og Two-Face) er en meget undervurderet bog med stor historiefortælling og meget undervurderet kunst. Jeg glæder mig også virkelig over Nightwing og Batgirl hver måned. Swamp Thing er steget til toppen af ​​min bør læse bunke, fordi Charlie Soule overtog som forfatter. Soule skriver også en anden af ​​mine yndlingsbøger, brev 44 fra ONI. Denne bog har et af de mest kreative koncepter, jeg har læst i årevis. En ny præsident for De Forenede Stater får at vide, at der er et hemmeligt rumprojekt, hvor USA har opdaget fremmed rumfartøj i asteroidebæltet lige uden for Mars. Der er ingen store kampe eller strømpebukser og kapper, bare god spændende historiefortælling. Jeg kan stadig godt lide All-Star Western fra DC, men jeg ville ønske, at de ville sætte den stakkels Jonah tilbage i det vilde vest, hvor han hører hjemme.

Prince Valiant

Samlet set var 2013 et ret godt år for tegneserier. En af mine kærligheder, tegneserier, så et enormt udvalg udtrykt, alt fra Batman til Dick Tracy til Prince Valiant til Pogo og alt derimellem. Det så konklusionen til Boom! ‘S fremragende planet i Apes -serien. Jeg håber stadig, at nogen vil fremvise/essentiel stil genoptryk af hele Marvel Planet of the Apes -magasinerne fra 1970’erne. (Dark Horse måske?) Vi så en af ​​mine favoritter, Usagi Yojimbo afslutte i det mindste for øjeblikket. En miniserie kommer i 2014, og hvem ved det efter det. I 2013 så også nogle af de mest kreative grafiske romaner i lang tid fra et bredt udvalg af udgivere, såsom humanoider, fantagraphics, Dark Horse, Cinebooks og adskillige andre. Generelt var det et godt tidspunkt at være en tegneseriefan.

Alt, der er skrevet her, er min mening og afspejler ikke tankerne om meninger fra Westfield Comics eller deres ansatte. Som altid byder jeg velkommen tanker og kommentarer på mfbway@aol.com. Jeg håber, at alle har haft en redning og fantastisk feriesæson, og at alle har et sikkert og bedre 2014.

Tak skal du have.